BOKA NA USTA ULAZI

Bićemo malkice prepotetni, ali BOKA je najljepši zaliva na svijetu. Porede ga sa nordijskim fjordovima, ali, ljepote se ne porede. U Boki je sve drugačije.
Zeleno je zelenije, plavo je plavlje, žuto je narandžastije, mirno je mirnije, ukusno je ukusnije, pitko je pitkije.
U BOKI se hrana ne jede, u hrani se uživa.
Kažu da put do srca vodi preko stomaka, a mi kažemo:
Boka na usta ulazi!

POSTOJI SAMO JEDNA

Tu u Boki, baš u Morinju, na prostranoj zelenoj površini tik uz more, pored potoka koji izviru iz podnožja planine, duže od 200 godina radili su mlini.
ĆATOVIĆA MLINI. Oko njega se sve vrtjelo.
Od žitarica se pravilo brašno, od maslina ulje. Dva vijeka se na ovom mjestu okupljaju ljudi i proizvodi zadovoljstvo.
Kamen po kamen, biljka po biljka, detalj po detalj, recept po recept, ukus po ukus, bokun po bokun, pjat po pjat, beštek po beštek, gutljaj po gutljaj, ton po ton, potok po potok, patka po guska, gost po gost… osmjeh po osmjeh.
To smo danas mi, KONOBA ĆATOVIĆA MLINI.
Kad zakoračite kod nas vrijeme se zaustavi. Svaki trenutak traje duže i znači više. Stvarno i nestvarno. Istovremeno svjetski i bokeški.
Prva asocijacija na Boku i gastronomiju. Konoba je mjesto sa dušom, jer kad se pomiješaju emocije, prošlo vrijeme sa hranom i vinima, to je dovoljno da se svaki trenutak dugo pamti.
Do slijedećeg dolaska.

Kod nas se već dugi niz godina, (30), dešava čudo neviđeno… Fantastična borba koja to nije. Dešava se nevjerovatna simbioza između maslina, lipa, trave, šipaka, žućenice, makije, koprive, planike, mirte, oleandera, tamarisa, pitospora, lovora, ružmarina, trave, žižula, pataka, potoka, kamena, cigle, crijepa, željeza, zrikavaca, neba, galebova, tišine, muzike, škura, čempresa, bambusa … vode, sa jedne strane i

piruna, pjata, čaša, vina, brancina, barbuna, ama, obotnica, pršuta, sira, kruva, pašte, paštete, gambora, tikvica, bifteka, kolača, supa, sladoleda, voća, kave, tartufa, kozica, kuvara, konobara, ulja, ostike, soli, mreža, barki, ferala, osti… šarma, sa druge strane. To je to na čemu radimo i guštamo dok stvaramo. To je to mjesto gdje sva čula uživaju. Divna saradnja ambijenta i hrane.
To Vam je taj naš koncept

POLA POLA

ALI BEZ VAS… NIENTE

Gušt, delicije, Boka, Morinj, mlin, konoba, more, zelenilo, voda… su kodne riječi za dio portreta Lazara Ćatovića, vlasnika i meštra koji stoji iza i ispred konobe nazvane po njegovom porodičnom prezimenu. Koristeći iskustva vrhunskih mediteranskih gastro svetilišta, ali dodajući svoju invenciju, maštu i kreaciju, poštujući tradiciju u sintezi sa duhom modernih vremena, sredinom devedesetih godina prošlog vijeka Lazar je ušao u ovu priču koja traje i… to je priča o uživanju koja nema kraja. To što u ovoj 2024. godini slavimo 30 godina KONOBE, samo je statistika. Vrlo brzo ćemo tom broju dodati neki drugi broj, jer vrijeme leti…
Zato uživajte!

U proteklih 30 godina posjetilo nas je

POSJETILACA
521344
V.I.P.
1279
GALEBA
843

CARPE DIEM